Brownies dávají prostor fantazii
Variant lahodných brownies je nespočet: s arašídovým máslem, karamelem, kávou, nasekanými vlašskými ořechy, pistáciemi či lískovými ořechy, s vanilkovým extraktem, s bílou čokoládou místo klasické. Existují brownies bezlepkové, bez cukru, bez másla a také veganské i postní. Navíc se dají použít i v kreativní cukrařině a proměnit v něco neobvyklejšího, například v brownies dort nebo mix brownies s cheesecakem. Také povrch tohoto dezertu je prostorem pro fantazii. Může být potřený v podstatě jakoukoli sladkou pomazánkou nebo polevou: například karamelovou, čokoládovou nebo vanilkovou, ale také džemem dle vlastního výběru. Ve slavnostní dezert pro „dospěláckou“ oslavu se může snadno proměnit třeba ozdobením kakaovo-rumovým máslovým krémem. Klasickým doplňkem ke všem typům brownies bývá kopeček zmrzliny.