Recept na lotus cupcakes
Seznam potřebných surovin
(12 kusů)
Těsto:
- 220 g cukru (krystal nebo třtinový)
- 180 g hladké mouky
- 180 ml mléka
- 90 ml oleje
- 45 g rozdrcených Lotus sušenek
- 3 vejce
- 5 g kypřicího prášku
- 2 g jedlé sody
Krém:
- 250 g mascarpone
- 250 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 120 g Lotus pomazánky
Dekorace:
- 120 g Lotus pomazánky
- několik podrcených sušenek
Jak na to:
Troubu předehřejeme na 175 °C. V míse smícháme mouku, cukr, rozdrcené sušenky, kypřicí prášek a sodu. Přidáme vejce, mléko a olej. Promícháme do spojení, nemícháme zbytečně dlouho. Těsto rozdělíme do 12 košíčků. Pečeme při 175 °C 20-25 minut, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Necháme vychladnout na mřížce. Mascarpone prošleháme s Lotus pomazánkou. Přidáme studenou smetanu a vyšleháme do pevného hladkého krému. Krém přendáme do cukrářského sáčku se zdobící špičkou. Cupcakes zdobíme tak, aby uprostřed vznikl důlek na naplnění. Do důlku kápneme lehce rozehřátou Lotus pomazánku a povrch posypeme podrcenými sušenkami.