I přes kritiku Jamese Bearda svět miluje ten dvoupatrový
Neví se přesně, jak recept vznikl. Nejpopulárnější teorie říká, že se club sendvič poprvé objevil v roce 1894 ve slavném Saratoga Clubhouse (původně Morrissey's Clubhouse). Šlo o noblesní herní klub v Saratoga Springs ve státě New York, kde byly také vynalezeny bramborové lupínky. Je také zajímavé, že club sendvič nebyl vždy dvoupatrový, ani se nedělal vždy s kuřecím masem. V knize The Woman's Book, vydané v roce 1911, recept mezi ingrediencemi obsahoval jazyk (aniž by přesně specifikoval, jaký jazyk). Co se týče vrstev sendviče, přední americký šéfkuchař a autor kuchařek James Beard (1903-1985) napsal, že club sendvič „je jedním z nejlepších sendvičů všech dob a počínaje Amerikou procestoval svět “, ale že „v dnešní době je zbastardován“, protože se dělá ze tří vrstev chleba, což není autentické. A prohlásil, že kdokoli začal s touto „hrůzou“, by měl být odsouzen k tomu, aby po zbytek života jedl sendviče se třemi vrstvami chleba třikrát denně. I přes Beardovy výhrady, dnešní svět prostě miluje dvoupatrový club sendvič. Přesně takový, jaký si můžete připravit například podle receptu z Toprecepty.cz.