Jak na boží milosti ve tvaru čtverců: recept je snadný
Receptů na boží milosti existuje hned několik a všechny jsou snadné. Uvádíme jeden příklad za všechny. Budete potřebovat: mouku pšeničnou hladkou 270 g, kypřicí prášek do pečiva 1 balení, žloutky 5 ks, smetanu 200 ml, rum 2 pol. lžíce, špetku soli, krupicový cukr 2 pol. lžíce, citronovou kůru z 1 citronu, olej na smažení, moučkový cukr na posypání. Postup: Mouku prosijte s práškem do pečiva na vál a uprostřed udělejte důlek. Přidejte žloutky, smetanu, rum, sůl, cukr a citronovou kůru. Vypracujte hebké těsto, rozdělte je na čtyři díly a přikryjte utěrkou, aby nevyschlo. Každý díl těsta tence vyválejte. Snažte se co nejméně podsypávat moukou; pokud se vám těsto lepí, můžete zkusit trik s vyvalováním mezi dvěma potravinářskými fóliemi. Z plátů těsta pak pomocí nože nebo čtverhranné formičky vykrájejte čtverce či obdélníky. Do každého udělejte dva zářezy. Ve vyšší pánvi nebo kastrolu rozpalte olej (měl by sahat do výšky 3–4 cm). Postupně do něj vkládejte čtverečky a ze všech stran je smažte. Okapané a vychladlé boží milosti posypte moučkovým cukrem.