Maďarské langoše měly své předchůdce po celém světě
Langošům podobné placky se pod různými názvy nacházejí v lidských dějinách po celém světě. Například panis u Římanů, mekitsa u Bulharů, lalagia u Řeků. Ale připravovali je i američtí indiáni, byzantská říše je znala ve sladké podobě a obyvatelé Osmanské říše je konzumovali jak sladké, tak slané. Po Evropě, a to především do Rumunska, Podkarpatské Rusi, Srbska a na Slovensko, se však langoše rozšířily díky rakousko-uherské monarchii právě z Maďarska. Dnes jsou langoše typem levného a rychlého jídla do ruky pro kteroukoli denní dobu. Známe je s česnekem, strouhaným sýrem, zakyslou smetanou, kečupem, tatarkou, šunkou, ale i s marmeládou, povidly, oslazeným bílkovým sněhem či s jablkovým pyré. Langoše si můžeme připravit snadno i v pohodlí domova. Jedním z tipů na opravdu snadnou a rychlou přípravu je recept na nekynuté mini langoše podle Toprecepty.cz.