Nejen lahodné, ale i zdraví prospěšné spojení
Teorie kombinování různých potravin rozhodně není nová. Již od 19. století víme, že například pro lepší vstřebávání živin nebo dietní efekt bychom měli kombinovat specifické potraviny. Skořice je doslova „kouzelné koření“. Kromě chuti a vůně, kterou jídlům dodává, prokazatelně léčí a pomáhá hubnout. Je dobrým pomocníkem pro diabetiky, protože reguluje hladinu glukózy v krvi (obsahuje aktivní složku, polyfenol MHCP, který působí podobně jako inzulín). Skořice také pomáhá snižovat „špatný“ cholesterol a triglyceridy, má významné antioxidační, antibakteriální a antitrombotické vlastnosti. Vápník a vláknina, které obsahuje, napomáhají zdraví střev a odolnosti proti srdečním chorobám. Jablko je bohaté na vitamíny, biotin, draslík a vlákninu. Má silný antioxidační účinek, bojuje proti zácpě, přispívá ke snížení cholesterolu, má příznivý vliv na krevní tlak a považuje se za výborný přírodní prostředek pro prevenci Alzheimerovy choroby.