Recept na domácí kinder mléčné řezy
Seznam potřebných surovin
(cca 10 kusů)
- 4 vejce
- 80 g cukru
- 100 g hladké mouky
- 20 g kakaového prášku
- 40 g rozpuštěného másla
- 20 g medu
Náplň:
- 300 g smetany ke šlehání
- 50 g medu
- 20 g sušeného mléka
- 3 plátky želatiny (6 g)
Jak na to:
Velký plech na pečení (zhruba 40 x 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 160 °C. Vejce a cukr vyšleháme mixérem nebo v kuchyňském robotu do světlé nadýchané pěny. Mouku i kakao prosijeme a spolu se špetkou soli opatrně vmícháme do vaječné pěny. V menší misce rozmícháme med s rozpuštěným máslem. Přidáme 3-4 lžíce těsta a prošleháme. Potom hmotu přilijeme k těstu a krátce promícháme. Čím déle budeme míchat, tím více bude těsto ztrácet na objemu, tak pozor na to. Těsto vylijeme na připravený plech, rozetřeme až k okrajům. Vrstva bude opravdu nízká, ale nebojte, je dostatečné. Vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut. Upečený vlažný plát těsta překlopíme na velký podnos nebo prkénko, spodní strany sloupneme papír a potom plát zase otočíme zpět. Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím vyšleháme 250 g smetany téměř do pevna. Zbytek smetany spolu s medem ohřejeme, nesmí vařit, stačí teplota kolem 50 °C. Přidáme mléko, rozmícháme a nyní okapanou želatinu, opět důkladně rozmícháme. Postupně zašleháme tuto smetanovou směs se želatinou do vyšlehané smetany. Plát rozpůlíme a jednu polovinu otočíme spodní stranou nahoru. Tuto spodní stranu natřeme krémem ve stejně vysoké vrstvě. Přikryjeme druhou půlkou korpusu. Řezy uložíme do lednice přes noc, krásně ztuhnou a rozleží se. Druhý den nakrájíme na menší kousky a můžeme se kochat dětskou radostí z toho, co vzniklo. Skladujeme v chladu.