Přejít k hlavnímu obsahu
Dobrý nápad

Recepty podle Marianne: Na skvělý domácí kinder řez stačí devět běžných surovin

Kinder mléčný řez si během své téměř padesátileté existence získal srdce dětí i dospělých napříč světem. A tak se pochopitelně dočkal i svých domácích napodobenin, z nichž některé jsou prostě úžasné. Připravit si tuto oblíbenou dobrotu můžete i podle dnešního receptu.

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Jana Soukupová | 9. 07. 2025

Kde se zrodil originál Kinder mléčný řez? S nápadem přišel Michele Ferrero, syn italského výrobce čokolády. „Jeho snem bylo vytvořit čokoládu pro děti a pro všechny, kteří zůstali ve svém srdci dětmi, bez ohledu na to, kolik jim je let“, uvádí se v historii značky Kinder. A tak vznikla úplně první z dlouhé řady velmi úspěšných sladkostí Kinder, slavná Kinder Chocolate. U jedné z řady dalších novinek vsadil výrobce na skutečnost, že děti (a nejen děti) milují zmrzlinu. V roce 1978 tedy vznikl „Kinder mléčný řez“ coby svěží, chladivá alternativa sladké odměny i malé svačinky, kterou si může vychutnat úplně každý. Originálem je Kinder mléčný řez, obdobnou pochoutku ale lze koupit i od jiných firem, popřípadě si ji vyrobit doma.

Mohlo by se vám líbit

Recepty podle Marianne: Tvarohový pohár, který se rozplývá na jazyku? Nepečený Míša do skleničky!

Nanuk Míša patří už přes šedesát let k našim nejoblíbenějším mraženým pochoutkám. Jeho chuť a popularita byla také inspirací ke vzniku skvělého domácího dezertu „Míša řezy“. Jejich rychlejší, nepečenou variantu prozrazuje dnešní recept.
marianne.cz

Sladkými nápady dobyla rodina Ferrero celý svět

Abychom odhalili kořeny úspěchu značky Kinder, musíme se vrátit do 40. let 20. století. Do let, kdy se rodině Ferrero podařilo proměnit cukrárnu v továrnu. Ferrero byli prvními italskými výrobci cukrovinek, kteří po druhé světové válce otevřeli kanceláře a továrny mimo Itálii, a tím proměnili svou společnost ve skutečně mezinárodní skupinu. Úspěch je provázel především díky produktům, které „vynalezl“ zakladatel Pietro Ferrero a jeho tehdy mladičký syn Michele. Navíc měli efektivní prodejní síť, kterou vybudoval Pietrův bratr Giovanni. Po úspěšném působení společnosti v Itálii se Michele Ferrero rozhodl začít vyrábět své produkty v zahraničí. V roce 1956 byla slavnostně otevřena velká továrna v Německu a krátce poté další ve Francii, což byl jen začátek slavné expanze. V následujících desetiletích se Ferrero stalo globální společností s továrnami na spoustě míst celého světa.

Mohlo by se vám líbit

Recepty podle Marianne: Šlehačkové taštičky s jahodami luxusně vypadají a bezvadně chutnají

Listové těsto skýtá bezpočet možností jak na sladké, tak na slané pečení. Je složitější na výrobu, ale naštěstí ho lze běžně koupit. S koupeným těstem se naše šlehačkové taštičky s jahodami stávají rychlým a lehkým receptem na luxusní moučník.
marianne.cz

Recept na domácí kinder mléčné řezy

Seznam potřebných surovin

(cca 10 kusů)

  • 4 vejce
  • 80 g cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 20 g kakaového prášku
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 20 g medu

Náplň:

  • 300 g smetany ke šlehání
  • 50 g medu
  • 20 g sušeného mléka
  • 3 plátky želatiny (6 g)

Jak na to:

Velký plech na pečení (zhruba 40 x 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 160 °C. Vejce a cukr vyšleháme mixérem nebo v kuchyňském robotu do světlé nadýchané pěny. Mouku i kakao prosijeme a spolu se špetkou soli opatrně vmícháme do vaječné pěny. V menší misce rozmícháme med s rozpuštěným máslem. Přidáme 3-4 lžíce těsta a prošleháme. Potom hmotu přilijeme k těstu a krátce promícháme. Čím déle budeme míchat, tím více bude těsto ztrácet na objemu, tak pozor na to. Těsto vylijeme na připravený plech, rozetřeme až k okrajům. Vrstva bude opravdu nízká, ale nebojte, je dostatečné. Vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut. Upečený vlažný plát těsta překlopíme na velký podnos nebo prkénko, spodní strany sloupneme papír a potom plát zase otočíme zpět. Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím vyšleháme 250 g smetany téměř do pevna. Zbytek smetany spolu s medem ohřejeme, nesmí vařit, stačí teplota kolem 50 °C. Přidáme mléko, rozmícháme a nyní okapanou želatinu, opět důkladně rozmícháme. Postupně zašleháme tuto smetanovou směs se želatinou do vyšlehané smetany. Plát rozpůlíme a jednu polovinu otočíme spodní stranou nahoru. Tuto spodní stranu natřeme krémem ve stejně vysoké vrstvě. Přikryjeme druhou půlkou korpusu. Řezy uložíme do lednice přes noc, krásně ztuhnou a rozleží se. Druhý den nakrájíme na menší kousky a můžeme se kochat dětskou radostí z toho, co vzniklo. Skladujeme v chladu.

 

Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:
×