Dozlatova usmažená a křupavá nepravidelná placka, kterou si můžete ochutit podle libosti. Nejčastěji milujeme tu, která voní česnekem, je pomazaná kečupem a bohatě zasypaná sýrem. Tak to je langoš. Svůj název získal z maďarského slova láng (plamen), což odkazuje na fakt, že tyto placky se zpočátku připravovaly v peci hned za dvířky, blízko k plamenům. Až teprve v době, kdy z mnoha domů pece zmizely, se langoše začaly smažit. Připravovaly se původně jen ve dny, kdy se pekl chléb. Byly totiž praktickým využitím zbytků těsta ze dna díží. Tomu odpovídá i složení originálního receptu, který obsahoval jen vodu, mouku, kvasnice, cukr a sůl. Mnoho současných receptů využívá i další ingredience, vodu často nahrazuje mléko,přidává se i jogurt nebo zakysaná smetana, česnek, vejce apod. S pomocí kypřícího prášku si můžete připravit i langoše nekynuté