Přejít k hlavnímu obsahu
Venkov & styl

Vyzkoušíte domácí Kinder Pingui s kokosem? Sklidíte pochvalu od dětí i dospělých

Sladká svačinka Kinder Pingui je tu s námi přes třicet let a milují ji děti i dospělí. Přesně tak, jak toužil Michele Ferrerro, tvůrce Kinder „čokolády pro děti a pro všechny, kteří zůstali ve svém srdci dětmi“. Připravit podobně skvělou chlazenou tyčinku s čokoládou a kokosovým posypem můžete i doma.

Přidejte si Marianne do oblíbených na Google zprávách
Jana Soukupová | 1. 11. 2025

Pochoutka Kinder Pingui je známá nejen rodinám s dětmi. Málokomu totiž nechutná. Vrstvená čokoládová tyčinka s lehkou a nadýchanou mléčnou krémovou náplní mezi dvěma tenkými čokoládovými piškoty, navíc celá potažená křupavou čokoládou, má úspěch už přes třicet let. Na trh ji uvedla italská společnost Ferrero v roce 1994 v Německu jako chlazenou, čerstvou svačinku vhodnou pro celou rodinu. Byla další z řady značky Kinder, která již zahrnovala položky jako klasickou čokoládu Kinder nebo chlazený Kinder Milk Slice, představený výrobcem v roce 1978. V různých obdobích byly do produktové řady zavedeny další příchutějako je kokos, jahoda či malina.

Mohlo by se vám líbit

Snadné, lahodné a osvěžující: Ochutnejte nepečené mandarinkové řezy

Když není čas nebo chuť na pečení, jsou rychlé a osvěžující nepečené dezerty ideální volbou. Vyzkoušet můžete třeba mandarinkové řezy. Jsou velmi snadné na přípravu, plné šťavnatých mandarinek a pokryté křupavou čokoládovou polevou.
marianne.cz

Splněný sladký sen italských cukrářů

Příběh značky Kinder začal v okamžiku, kdy se cílevědomé italské rodině Ferrero podařilo ve 40. letech 20. století proměnit svoji cukrárnu v továrnu. Jako první italští výrobci cukrovinek po druhé světové válce Ferrerro otevřeli provozy i mimo Itálii. Úspěch je provázel především díky produktům, které vymyslel zakladatel Pietro Ferrero a jeho tehdy velmi mladý syn Michele. Pietrův bratr Giovanni navíc dokázal vybudovat efektivní prodejní síť. V roce 1956 byla slavnostně otevřena velká továrna v Německu a krátce poté další ve Francii, což byl jen začátek slavné expanze. V následujících desetiletích se Ferrero stalo globální společností s továrnami na spoustě míst celého světa. První Kinder Chocolate stvořil Michele Ferrerro v roce 1968 v italské Albě. „Jeho snem bylo vytvořit čokoládu pro děti a pro všechny, kteří zůstali ve svém srdci dětmi, bez ohledu na to, kolik jim je let“, uvádí se v historii značky Kinder. A tak vznikla úplně první z dlouhé řady velmi úspěšných sladkostí. K té neodmyslitelně patří také Kinder Pingui. Slavná tyčinka, která je inspirací také k domácímu Kinder pingui s kokosem podle Toprecepty.cz.

Mohlo by se vám líbit

Skvělý tip na sladkou jablečnou pochoutku: Potřebujete jen čtyři suroviny a půl hodinky času

S úrodou českých jablek to letos vypadá dobře, má být i mírně nadprůměrná. Také sklízíte? Nebo už jste dokonce unavení ze složitého pečení, popřípadě z výroby domácích moštů, kompotů a marmelád? Pak můžete zkusit tip na jednoduchý, velmi rychlý a zároveň skvělý jablečný donut.
marianne.cz

Recept na Kinder Pingui s kokosem

Seznam potřebných surovin

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru krupice
  • 4 lžíce kakaa
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce vody
  • 10 lžic polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce másla
  • 200 g bílého jogurtu
  • cukr moučka (podle chuti)
  • 40 g strouhaného kokosu
  • čokoláda na obalení

Jak na to:

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme je do pěny. Následně přidáme teplou vodu, olej a dále šleháme. Ve druhé mise smícháme mouku, kakao, kypřicí prášek a směs přidáme do žloutkové směsi. Promícháme. Čistými metlami pak vyšleháme bílky do pevného sněhu. Po částech jej vmícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 °C, na 8-10 minut. Mezitím připravíme krém, na který smícháme veškeré suroviny a vyšleháme. Upečený plát těsta necháme vychladnout a poté jej překrojíme na dvě poloviny. Jednu z nich potřeme vyšlehaným krémem a přiklopíme druhou částí těsta. Necháme zachladit a poté krájíme na jednotlivé porce. Každou porci obalíme v rozpuštěné čokoládě a posypeme kokosem.

Zdroj článku
Marianne je i na sociálních sítích:
×