Splněný sladký sen italských cukrářů
Příběh značky Kinder začal v okamžiku, kdy se cílevědomé italské rodině Ferrero podařilo ve 40. letech 20. století proměnit svoji cukrárnu v továrnu. Jako první italští výrobci cukrovinek po druhé světové válce Ferrerro otevřeli provozy i mimo Itálii. Úspěch je provázel především díky produktům, které vymyslel zakladatel Pietro Ferrero a jeho tehdy velmi mladý syn Michele. Pietrův bratr Giovanni navíc dokázal vybudovat efektivní prodejní síť. V roce 1956 byla slavnostně otevřena velká továrna v Německu a krátce poté další ve Francii, což byl jen začátek slavné expanze. V následujících desetiletích se Ferrero stalo globální společností s továrnami na spoustě míst celého světa. První Kinder Chocolate stvořil Michele Ferrerro v roce 1968 v italské Albě. „Jeho snem bylo vytvořit čokoládu pro děti a pro všechny, kteří zůstali ve svém srdci dětmi, bez ohledu na to, kolik jim je let“, uvádí se v historii značky Kinder. A tak vznikla úplně první z dlouhé řady velmi úspěšných sladkostí. K té neodmyslitelně patří také Kinder Pingui. Slavná tyčinka, která je inspirací také k domácímu Kinder pingui s kokosem podle Toprecepty.cz.