Kukuřičné kuře je vynikající, vývar z něj ale nedělejte
Kukuřičná kuřata se často chovají v menších farmářských chovech, kde mají více prostoru a lepší životní podmínky. Běžná kuřata, zejména ta z velkochovů, bývají krmena více různorodou stravou a často pocházejí z intenzivních chovů, kde růst probíhá rychleji. Kukuřičné kuře je ideální volbou pro ty, kteří kladou nároky na vyšší kvalitu masa a chuť, ale také pro speciální příležitosti. Jeho bohatší chuťový profil a textura dělají z kukuřičného kuřete výbornou volbu pro různé druhy pokrmů. Ideální je pro úpravu vcelku. Vyniká jak při pečení a grilování, tak i při pomalém vaření, kdy se jeho šťavnaté maso skvěle pojí s ostatními ingrediencemi. Na přípravu vývarů se kukuřičné kuře se nehodí z toho pohledu, že je dražší, žádné výrazné zlepšení chuti vývaru ale nepřináší.