Recept na točenou vaječnou omeletu
Seznam potřebných surovin
- 2 vejce
- 50 ml smetany
- 80 g rýže
- 80 g kuřecího prsa
- hrst zeleniny dle chuti (mrkev, žampiony, jarní cibulka)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička rajčatového protlaku
- sójová omáčka na zakápnutí
Jak na to:
Začneme rychlou smaženou rýží, která tvoří základ pod naši točenou omeletu. Na pánvi s trochou oleje orestujeme kuřecí maso a zeleninu podle chuti – skvěle se hodí mrkev, žampiony nebo jarní cibulka. Přidáme uvařenou rýži, dochutíme solí a pepřem. Vmícháme lžičku rajčatového protlaku a lžíci sójové omáčky. Vše krátce prohřejeme, aby se chutě propojily. Hotovou rýži napěchujeme do hrnečku, abychom ji později mohli hezky vytvarovat na talíři. Vejce prošleháme se smetanou a nalijeme na dobře rozpálenou pánvičku s olejem. Pomocí hůlek (nebo obracečky) začneme omeletu stáčet do spirály – vždy necháme vejce lehce zatáhnout, poté je pootočíme a znovu, dokud nevznikne krásný vajíčkový vír. Na talíř vyklopíme kopeček rýže, přiklopíme ho omeletou a vše zakápneme trochou sójové omáčky.