Recept na křupavou cizrnu
Seznam potřebných surovin
Slaná varianta:
- 1 sklenice předvařené cizrny (nebo z plechovky)
- pár kapek oleje
- citronová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- mletý kmín
- libovolné bylinky
- uzená paprika
- sušený česnek
Sladká varianta:
- 1 sklenice předvařené cizrny (nebo z plechovky)
- olej (může být i kokosový)
- skořice
- holandské kakao
- cukr (nebo med, sirup )
Jak na to:
Cizrnu důkladně propláchneme od nálevu, tak, abychom z ní odstranili veškerou pěnu. Necháme na sítku okapat. Cizrnu dáme do misky, zakápneme ji olejem, citronovou šťávou a kořením podle naší chuti. Vše promícháme. Takto připravené kuličky můžeme upéct v troubě na 200 °C po dobu 30 minut, v polovině pečení promícháme. Zároveň můžeme cizrnu upéct v horkovzdušné fritéze, kde ji pečeme 15 minut při 200 °C. Před podáváním necháme cizrnu vychladnout. Sladkou variantu připravíme stejně jako slanou, jen můžeme nahradit olej kokosovým olejem a kuličky posypeme skořicí, kakaem a cukrem.