Přejít k hlavnímu obsahu
Marianne Bydlení Objednat >
Marianne Venkov & styl Objednat >
Zdraví

Jídelníček herečky Catherine Zeta-Jones: V 54 letech má postavu jako na začátku kariéry

Info ikona
Jídelníček Catherine-Zeta Jones

Herečka Catherine Zeta-Jones letos oslaví půlkulatiny, které by jí nejspíš nikdo netipoval. Navíc má postavu jako před více než třiceti lety na samém začátku kariéry. Miluje sladké a ráda si ho dopřeje. Celkově ale jí zdravě a věnuje se řadě pohybových aktivit včetně hula hoopu, jógy, plavání a golfu. Co by nikdy nepozřela? A co naopak nesmí v jejím jídelníčku chybět?

Liv Boková | 7. 03. 2024

Catherine Zeta-Jones brzy vstává a začíná kávou

Catherine obvykle vstává velmi brzy, čtvrt hodiny po páté ráno, kdy je ještě všude klid a má tak čas jen pro sebe. Jako vůbec první dá dělat kávu, prý nostalgicky, do french pressu. Zatímco se káva připravuje, jde vyvenčit pejska. Jakmile se vrátí z procházky, káva už je hotová a Catherine si tak může vychutnat svůj oblíbený ranní šálek. Snídani si dává až později.

Jídelníček herečky Catherine Zeta-Jones: 

Zimní, letní a víkendová snídaně

Catherine snídá kolem osmé hodiny ranní. Protože je zvyklá jíst tři jídla denně, snídaně musí být. V průběhu roku střídá dva typy snídaní, to samé snídá každý den v zimě, na léto pak má druhý typ snídaně. Víkendy pak patří velkým rodinným snídaním. Zimní snídaní je teplá ovesná kaše s rozmačkaným banánem, spoustou hnědého cukru a borůvkami, jarní a letní se skládá z netučného vanilkového jogurtu, granoly, borůvek a malin.

O víkendech ale ranní jídlo vypadá úplně jinak. Celá rodina, tedy Catherine, její manžel herec Michael Douglas a dvě děti, si dopřává typickou britskou snídani. Nechávají si dovážet britskou slaninu, která se podává smažená, k tomu párečky, pečené fazole a míchaná vejce. Michael a děti si ještě navíc dávají francouzský toust podle receptu věhlasné Marty Stewart, se skořicí, vanilkou a kvalitním kanadským javorovým sirupem. „Užíváme si skvělý rodinný bruch. Miluji to a pokaždé se na něj celý týden těším,“ nechala se slyšet Catherine.  

Mohlo by se vám líbit

Snídaně podle princezny Kate: Má jedno oblíbené jídlo, které snídá každý den

Jakmile se Kate Middleton provdala do britské královské rodiny, stala se vzorem mnohých, a to nejen v Británii. Je inspirací v mnoha ohledech – od oblékání, přes způsob svého veřejného vystupování, až po její štíhlou postavu. Právě za tu vděčí nejen dobrému metabolismu, ale také pravidelnému pohybu a určité stravě. Údajně má jedno oblíbené jídlo, které snídá každý den. Co je nejoblíbenější snídaně sympatické princezny?
marianne.cz

Herečka si nezakazuje sladké

V jedenáct hodin si Catherine Zeta-Jones vychutnává šálek čaje a k tomu něco malého. Svačinky a přesnídávky k životu nepotřebuje, pokud ovšem nejde o cokoliv čokoládového. „Pro mě je čokoláda opravdová dobrota. Zasloužím si ji. Mám ráda mléčnou čokoládu Cadbury, protože je to britská značka a vyrostla jsem na ní a je velmi uspokojující,“ přiznala Catherine lásku ke sladkostem v rozhovoru pro Harper´s Bazaar. Pokud není po ruce kousek čokolády, dává si k dopolednímu čaji aspoň například sušenku s čokoládou.
 

Herečka, která má i téměř pět let po padesátce stále štíhlou figuru jako ve dvaceti, miluje dezerty. Kromě čokolády hlavně zmrzlinu a pak také maminčin jablečný koláč, který si nejlépe vychutná právě s kopečkem vanilkové zmrzliny.

Catherine Zeta-Jones obědvá s manželem 

„Pokud nemáme pracovní povinnosti mimo domov, k obědu vždy usedám spolu s Michaelem,“ prozradila také Catherine. „Máme rádi rodinné obědy, s naší rodinou v Americe nebo v Evropě. Stejně tak, pokud je někdo u nás na návštěvě. Ať se děje cokoliv, ať děláme cokoliv, jakmile přijde čas oběda, přestaneme s tím a sejdeme se u stolu,“ dodala. Oběd je vždy nějaké lehčí jídlo.

K obědu i k večeři má herečka vždy salát. Její oblíbená kombinace k obědu je špenát, rukola, piniové oříšky, rajčata, přičemž preferuje velká masitá a hodně zralá rajčata před cherry rajčátky. Občas do salátu přidává modrý sýr. Pravidelně do něj přijdou ještě sušené brusinky a dresink z extra panenského olivového oleje, balzamikového octa a hořčice. K salátu nejčastěji volí grilovaná kuřecí prsa nebo grilovanou tresku. Jindy se podává plněný lilek. „Zkrátka něco, co není příliš těžké do žaludku.“

Mohlo by Vás zajímat: Doping pro vaše tělo: Studie odhaluje zeleninu, která působí jako "přírodní steroid"

Odpolední káva nebo čaj o páté

Catherine Zeta-Jones si druhou kávu dne dává pravidelně v půl páté odpoledne. Protože je rodilá Britka, pije odpolední kávu v čase, kdy se obvykle podává klasický britský „čaj o páté“. Někdy k němu dokonce upeče scones, tedy typické anglické sladké pečivo, které servíruje s marmeládou a šlehačkou.

Mohlo by se vám líbit

Jídelníček podle Victorie Beckham: 25 let konzumuje denně téměř stejná jídla

Victoria Beckham, jedna z předních světových módních návrhářek, se už přes 25 let drží téměř stejných stravovacích zvyklostí. Díky tomu má matka čtyř dětí, která na jaře oslaví padesátku, stále nejmenší velikost oblečení, štíhlé, dokonale tvarované tělo a spoustu energie. V jídle i cvičení je podle vlastních slov extremistka, výjimky neexistují ani na dovolené. Co nesmí denně chybět na jejím talíři, i několikrát, a co naopak nikdy nevkládá do úst?
marianne.cz

Večeře, která udržuje herečku štíhlou i po padesátce

K večeři Catherine a Michael usedají v osm hodin večer. Pokud jsou tedy doma v Americe. Když tráví čas v Evropě, večeří později a také chodí později spát a ani ranní vstávání není tak časné. Na osmou vždy mívají i rezervaci v restauraci. Jejich domácí večeři typicky tvoří opět salát, který má ale odlišné složení, než ten obědový. Herečka má velmi ráda ovoce, a tak do večerního salátu k zeleným listům přidává jablko, avokádo, pomeranč a fíky. K salátu má i na večeři maso. Obecně jí hlavně kuřecí a rybí, tedy bílé maso. Velkou lahůdkou pro ni je filet mignon, steak ze svíčkové, podávaný s omáčkou z hub shiitake.

 

Nejoblíbenější jídlo Catherine Zeta-Jones?

Pokud by si Catherine Zeta-Jones musela vybrat jedno jediné jídlo jako poslední v životě, byl by to květák se sýrem. „Jsem milovnice sýrů a květák se sýrem nejspíš tolik miluji, protože moje maminka nikdy nebyla příliš dobrá kuchařka a toto byl vrchol jejího kulinářského umění. Velký květák vaření vkuse a celý nasáklý rozpuštěným sýrem, který po něm také stékal. Byla to vlastně taková její specialita a připomíná mi domov,“ vysvětlila Catherine v jednom rozhovoru svou vášeň pro jídlo, které nepatří zrovna k nejdietnějším a ani nejde zrovna o gastronomický klenot.

V těhotenství si užívala exotiku

Nejoblíbenější kuchyně Catherine Zeta-Jones je indická. Ráda cestuje a podle ní je jídlo nejlepší způsob, jak poznávat cizí země. Když byla těhotná, musela mít denně indické jídlo. Měla prý na něj obrovskou chuť a zároveň jí právě i indické jídlo připomíná dětství, protože na něm v rodném Walesu vyrostla. V místě, odkud pochází, totiž žila početná indická komunita.

Co by Catherine nikdy nesnědla?

Catherine Zeta-Jones by už nikdy nepozřela vnitřnosti, játra, ledvinky a dršťky. To je něco, co opravdu nemůže. Z jiného důvodu se zase vyhýbá přidanému glutamátu sodnému, typickému dochucovadlu polotovarů. Po něm jí prý naběhnou rty tak, že je má „jako Mike Tyson po zápase“.

Zdroj článku